[...] jajo zbędne. Dobry zwyczaj jest nie przesadzać z ilością żółtek... Daj tran, omega-3, lniany i warzywa z 200g IV Posiłek (przed treningiem) 17.00 Mięso z piersi z kurczaka bez skory 150g Ryż brązowy 100g Kalafior 100g Oliwa z oliwek 20g B - 41g, T - 24g, W - 70g, 661kcal za dużo oliwy, kalafior możesz sobie tu darować V posiłek (po [...]
Preria miele mięso i dodaje przyprawy do niego dużo majeranku cebule czosnek pieprz sol trochę soku z cytryny albo limonki no i smazysz na patelni bez tłuszczu grillujesz albo w piekarniku
[...] (z mlekiem), lubię dobrze przyprawione potrawy, jem nie tylko białe (choć częściej) ale i czerwone mięso (ważne dla mnie by nie było tłusto przyrządzone), jadam ziemniaki (bez tłuszczu), makarony, pieczywo (wszystko w niewielkich ilościach), a także jogurty. Mleko tylko do kawy (nigdy nie przepadałam). Naleśnik bądź jakieś pierogi (dania [...]
Jesli chcesz przybrac na masie ale bez tluszczu, to nie kupuj gainera. Kup sobie odzywke bialkowa, ale zwieksz ilosc weglowoanow z produktow naturalnych np, ziemniaki, ryż, warzywa, owoce . Czesto jest tak ze w gainerach w sklad weglowodanow ponad 80 procent to cukry, ktore magazynuja sie w organizmie w postaci tluszczu.
[...] mięso (nie wędliny itp)/ryba, tunczyk nie za często, dodaj orzechy, warzyw wiecej niz troche III. jesli ryz to brazowy, jesli trening masz po 2h to dodaj oliwe IV. bez warzyw V. dodaj oliwe, warzywa obniz węgle - zacznij od 5g, tluszcz conajmniej 1g, bialko 2.2-2.4g margaryne wywal, przegryz kanapke orzechami wloskimi, gainera gdy nie [...]
Placki: 2 jajka, 30 gram mąki owsianej, proszek do pieczenia, cynamon, banan - miksujesz razem dodajesz ścięte na dużych oczkach - mieszasz. Ma rozgrzaną patelnie, ja bez tłuszczu smaże na teflonie. Twaróg rozcierasz z odrobiną mleka by był taki bardziej rzadki dodajesz np rodzynek i/lub wiórków kokosowych i smarujesz placuszki
[...] + sól i smażę na dużym ogniu (ok 2min z każdej strony). Potem jeszcze gorącego skrajam do sałatki. A kaczkę to obsypuję hojnie czosnkiem i majerankiem + sól i do pieca (bez tłuszczu) w żaroodpornym na 180st z termoobiegiem na ok 1h (skórka musi być chrupiąca). Z tym czasem i temperaturą tylko muszę poeksperymentować bo ta skórka to mi [...]
o tak?: Czyli – mówić o smażeniu bez tłuszczu nie można, bo coś takiego po prostu nie istnieje. Jeśli kładzie się na suchej patelni mięso, czy warzywa, można mówić o prażeniu potraw. Ale taki zabieg jest bardzo szkodliwy – spali skórkę, a mięsa w środku nie przygotuje odpowiednio. To proces, który, by był zdrowy, należy przeprowadzić bardzo szybko [...]
A ten "artykuł" jest napisany z wyolbrzymieniem. Cytat: "Znalazłem raptem kilka szczerych opinii o tym, co działo się w kuchni po „smażeniu” na sucho. Dym buchał z patelni, która, niestety, poległa w boju." mi się jakoś nigdy nic takiego nie stało :-D A praktycznie wszystko robię bez tłuszczu na patelni...
ja wychodzę z innego założenia: jak mi mięso czy sadzone nie przywiera bez tłuszczu, to go po prostu nie dodaję! no ale czemu nie podkrecic smaku?:D tak jak Malinowa napisala :D
cyce bez tluszczu wygldaja *****nie, nie ma nic brzydszego niz fitnesski ze wstawionym biustem przed zawodami, IMO plasko plasko i nagle wielka wystajaca pilka